…era cat pe ce sa mi se strecoare aspirantul la postul de serif, Steve Hinds, printre degete (daca vi-l mai amintiti dintr-o postare precdenta). Luni, cand am ajuns la sediul unde stiam ca se desfasoara early voting, tocmai inchideau usile. Era 12:03 si, spre deosebire de celelalte zile, cand se putea vota pana la patru, in preziua votului se mai poate vota doar pana la 12:00. Cat traieste, omu-nvata.
A doua zi, marti, pe la 11:00, pentru siguranta, m-am prezentat la sectia de sector. Ghinion din nou: desi se vota si acolo, circumscriptia mea se mutase la scoala elementara din cartier. Devenea deja o pierdere de vreme. Eram pe punctul sa renunt. Am strans insa din dinti, m-am urcat din nou la volan si am condus pana la locul cu pricina. Eram singurul votant la acea ora si voluntarii numai ca nu m-au imbratisat de emotie. Prezenta mea acolo o justifica pe-a lor. M-au intrebat cum ma declar – m-am declarat republican, pentru ca miza era mai mare de asta data in tabara republicana.
Nu va mai tin cu sufletul la gura – pohta ce-am pohtit: vecinul meu Hinds, cel cu firma de securitate, nu va candida in noiembrie pentru postul de serif. Nu din partea republicanilor, cel putin Si nici pentru postul de senator nu va candida cel sustinut de dreapta evanghlica (calul, pusca si nevasta; si Biblia).
Trei observatii, pe fuga: (1) early voting – faptul ca i se permite oricui sa voteze cu o saptamana inainte de ziua propriu-zisa a votarii, sporeste semnificativ prezenta la vot.
(2) voluntarii – cam cati romani ar fi dispusi sa-si sacrifice o jumatate de zi intr-o sectie de votare pentru un suc si ceva mancare adusa de catre alti voluntari?
(3) alegerile primare semi-deschise – nu e nevoie sa faci dovada calitatii de membru de partid pentru a vota in alegerile primare – dar trebuie sa te declari fie republican, fie democrat. Nu poti, asadar, vota si in