Numărul de conturi individuale ale participanţilor la fondurile de pensii obligatorii (Pilonul II) şi facultative (Pilonul III) ar putea ajunge la 5,35 milioane comparativ cu aproape 5,2 milioane la sfârşitul lunii aprilie a.c. „Având în vedere evoluţiile din prima parte a anului, estimăm că până la sfârşitul acestui an numărul total de participanţi la fondurile de pensii private va ajunge la 5,35 milioane, iar activele nete administrate de fondurile de pensii vor fi de ap
Numărul de conturi individuale ale participanţilor la fondurile de pensii obligatorii (Pilonul II) şi facultative (Pilonul III) ar putea ajunge la 5,35 milioane comparativ cu aproape 5,2 milioane la sfârşitul lunii aprilie a.c.
„Având în vedere evoluţiile din prima parte a anului, estimăm că până la sfârşitul acestui an numărul total de participanţi la fondurile de pensii private va ajunge la 5,35 milioane, iar activele nete administrate de fondurile de pensii vor fi de aproximativ 4,7-4,8 miliarde de lei”, afirmă preşedintele Asociaţiei pentru Pensiile Administrate Privat din România(APAPR), Crinu Andănuţ.
La sfârşitul lui aprilie fondurile de pensii private administrau active nete în valoare de 3,4 miliarde de lei, potrivit APAPR.
Numărul participanţilor la fondurile de pe Pilonul II a ajuns la 5,03 milioane de persoane la sfârşitul lunii aprilie, în timp ce activele nete au ajuns la 3,14 miliarde lei. În perioada de aproape doi ani de la lansare (mai 2008) şi până în prezent, fondurile de pensii private obligatorii au înregistrat un randament mediu anual de 18,9%.
Pe Pilonul III, numărul participanţilor era de aproximativ 190.000 de clienţi, valoarea activelor nete fiind de 255 de milioane de lei. Fondurile de pensii private facultative au înregistrat un randament mediu anual de 10,5% de la lansare (în mai 2007) până în prezent.