Să spunem că un tip „jmecher" vrea să îşi cumpere o maşină. Frumoasă, nouă, puternică şi scumpă. Face împrumut, ia banii şi apoi îşi cumpără şi maşina. Îi place, se bucură de admiraţia celor din jur, îi convine să iasă la şosea la volanul ei şi să şi dea declaraţii celor extaziaţi când îl văd. Apoi, face o măgărie. Se duce la cel care i-a dat împrumutul şi spune că banii trebuie să îi dea înapoi bunica. Bătrână, fără bani, fără vreo proprietate şi fără pensie. Iar cel care a dat banii nu mai are de unde să-i recupereze, în timp ce „jmecherul" nostru se plimbă în continuare cu maşina lui cea nouă.
Situaţia, care ar fi hazlie dacă nu ar mirosi a nesimţire crasă, este similară cu ceea ce se întâmplă la Dinamo. Nici nu ştiu cum să le spun: ACS FC Dinamo, SC Dinamo 1948... Prima societate, condusă printre alţii de Nicolae Badea, Cristian Borcea sau Vasile Turcu, a acumulat datorii de peste 10 milioane de euro. Iar „jmecherilor" nu le-a convenit şi au înfiinţat apoi o altă societate, curată, nouă, şi au plasat datoria „bunicii" ACS FC Dinamo. Care, sărmana, fără echipă (normal că „jmecherii" au transferat toate bunurile, activul, pe noua societate!), fără nici o posibilitate de a plăti, este hăituită degeaba de Fisc, în timp ce tinerica SC Dinamo 1948, condusă printre alţii de aceiaşi Badea, Borcea sau Turcu, defilează pură şi neprihănită prin Liga I. Iar maşina de lux numită Dinamo le oferă în continuare „jmecherilor" Badea, Borcea sau Turcu trambulina necesară pentru a apărea la televizor, în presă sau pe stadioane şi a da lecţii de viaţă şi de afaceri reuşite. Halal!
„Jmecherii" fac pe proştii şi, din păcate, iau pe toată lumea de proşti. Şi vor face asta până când cineva va avea curajul să pună cap la cap măgăriile lor şi să le alcătuiască dosarul penal care se face în toată lumea pentru stopajul fondurilor la sursă (patronii au reţinut banii şi,