A IX-a ediţie a festivalului care are loc între 10-16 mai va fi mai săracă anul acesta, atât în fonduri, cât şi în organizaţii. Politehniştii au boicotat evenimentul.
Şapte ligi studenţeşti de la Universitatea Tehnică „Gh. Asachi“ au decis să nu participe la „singura sesiune aşteptată“. Cei care au hotărât să-şi retragă proiectele, nemulţumiţi de modul în care Casa de Cultură a Studenţilor (CCS) a administrat fondurile şi de proiectele finanţate, sunt studenţii de la Electronică, Telecomunicaţii, Mecanică, Hidrotehnică, Construcţii, Arhitectură şi Chimie.
Atenţionare pentru CCS
Organizaţiile au trimis o scrisoare către CCS în care şi-au precizat nemulţumirile. „Nu suntem de acord să aibă ei meritele când noi ducem pe umeri toată munca. Le-am spus că dorim să ştim câţi bani sunt şi cum vor fi cheltuiţi“, a declarat Marius Imbrea, prim-vicepreşedinte la Uniunea Naţională a Studenţilor din România.
Directorul instituţiei susţine că decizia ligilor nu este îndreptăţită. „Proiectele au fost analizate de aceeaşi comisie şi în aceeaşi zi, în funcţie de continuitate, originalitate şi buget. Ei spun că nu a fost transparenţă, dar toate informaţiile le-au fost puse la dispoziţie“, a declarat Marinela Paşcan, director CCS.
Electrotehniştii au fost singurii care nu s-au retras. Tot ei au cel mai amplu proiect, „Universitariada“, o competiţie ce uneşte şapte sporturi: fotbal, tenis, streetball, badminton, tenis de masă, şah şi table. „Nu avea rost să ne retragem. Facem aceste activităţi din resurse proprii şi sponsorizări“, a declarat Ionuţ Galea, preşedintele Ligii Studenţilor Electrotehnişti.
Suma iniţială aprobată pentru proiect era de 10.000 de lei. „Credeam că vom primi bani de la Primărie, dar acest lucru nu s-a întâmplat. Am redus bugetul la 5.200 de lei“, a explicat Paşcan.
Program „de seară“ FEstudIS
Luni, 10 mai 2010