* vernisajul expoziţiei de grafică şi caricatură s-a făcut în lipsa autorului
Brăilenii se pot delecta cu 22 de caricaturi şi desene semnate de Horaţiu Mălăele, expuse în holul Bibliotecii Judeţene "Panait Istrati".
Artistul plastic Hugo Mărăcineanu a apreciat că ceea ce se prezintă pe simeze este o descriere continuă a stărilor sufleteşti ale artistului în legătură cu viaţa, cu arta, cu tarele românilor. "Acest adolescent miop se reconstituie în faţa privitorului, relevă prin lucrările sale o gândire profundă. Acest lucru poate fi observat destul de uşor în portretul «lumânare care arde», un mod de a înţelege arta, o meditaţie asupra condiţiei artistului. Din alte desene se poate vedea bucuria formei, a existenţei. Sunt trimiteri ciudate în lucrările expuse, face şi haz de necaz fin asupra a ceea ce gândesc românii. Grafica sa lirică, liniile puternic modelate, ne trimit către introspecţie. Grafica, deşi foloseşte puţine mijloace, reuşeşte să impună punctul de vedere, modul de gândire, să comunice", a explicat Hugo Mărăcineanu. Caricaturistul Costel Pătrăşcan a vorbit despre întâlnirea lui Horaţiu Mălăele cu desenul şi a remarcat faptul că între lucrările lui Horaţiu Mălăele există şi caricatură de şevalet, care prin linii puţine, simple, transmite mesaje majore. Vernisajul a fost moderat de şeful Secţiei de Relaţii Publice, Claudiu Brăileanu, cel care a insistat şase luni pe lângă maestrul Horaţiu Mălăele pentru a-l convinge să realizeze această expoziţie. Evenimentul a avut loc în lipsa artistului Mălăele. Lucrările vor sta pe simeze până pe 20 mai. * vernisajul expoziţiei de grafică şi caricatură s-a făcut în lipsa autorului
Brăilenii se pot delecta cu 22 de caricaturi şi desene semnate de Horaţiu Mălăele, expuse în holul Bibliotecii Judeţene "Panait Istrati".
Artistul plastic Hugo Mărăcineanu a apreciat că ceea ce se prezintă pe simeze este