Persoanele in varsta care consuma multe proteine sunt mai ferite de fracturi, in special cele de sold, ce pot fi extrem de periculoase, spun oamenii de stiinta americani.
Carnea, ouale, pestele si branza dau rezistenta muschilor de la picioare, ceea ce reduce riscul varstnicilor de a cadea. Majoritatea fracturilor apar dupa ce varstnicii cad, relateaza Daily Mail.
Studiile anterioare au aratat ca o alimentatie saraca din punct de vedere al proteinelor se afla in stransa legatura cu o densitate scazuta a oaselor.
In cazul cercetarii de fata, un institut american afiliat Scolii Medicale Harvard a examinat dieta zilnica a 946 de pensionari, descoperind ca cei care includeau mai putine proteine in alimentatie prezentau un risc cu 50% mai mare, dublu, de a se alege cu fracturi de sold.
Cei care in perioada monitorizarii s-au ales cu fracturi de sold consumau mai putin de 46 de grame de proteine zilnic, aceasta fiind cantitatea recomandata in cazul femeilor, barbatii fiind sfatuiti sa isi ia din alimentatie 56 de grame.
Proteinele pot proveni din carne de pui, peste, oua, lapte, branza sau iuart, dar pot fi si vegetale, din cereale, nuci, seminte si legume.
Persoanele in varsta care consuma multe proteine sunt mai ferite de fracturi, in special cele de sold, ce pot fi extrem de periculoase, spun oamenii de stiinta americani.
Carnea, ouale, pestele si branza dau rezistenta muschilor de la picioare, ceea ce reduce riscul varstnicilor de a cadea. Majoritatea fracturilor apar dupa ce varstnicii cad, relateaza Daily Mail.
Studiile anterioare au aratat ca o alimentatie saraca din punct de vedere al proteinelor se afla in stransa legatura cu o densitate scazuta a oaselor.
In cazul cercetarii de fata, un institut american afiliat Scolii Medicale Harvard a examinat diet