Doar 58 dintre cei peste 8.000 de profesori prahoveni au declarat la fisc faptul că dau meditaţii. Şi asta deşi internetul sau ziarele de mică publicitate sunt pline de anunţuri ale unor profesori sau învăţători care meditează cu tarife cuprinse între 15 şi 50 de lei pentru o şedinţă.
În perioadă de criză, există în Ploieşti, ca de altfel în toată ţara, o afacere la negru care prosperă. Şi mai ales acum, în lunile premergătoare examenelor de la clasele a VIII-a şi a XII-a, elevii îngrijoraţi de faptul că nu vor intra la un liceu sau la o facultate la care doresc neapărat să studieze dau găuri adânci în buzunarele părinţilor. La rândul, aceştia se spală pe mâini de grija de a supraveghea pregătirea copilului, ştiind că au un ţap ispăşitor dacă acesta nu va intra la facultatea mult visată. Că doar au plătit bani grei pe meditaţii.
Acum, nu spunem că toate cele 8.500 de cadre didactice din Prahova dau meditaţii. Sunt discipline precum educaţia fizică, logica sau desenul unde cererea este infimă spre zero. Dar o cifră de numai 58 de profesori care dau meditaţii este ireală. "În bazele nostre de date sunt înregistrate, în tot judeţul, 58 de cadre didactice care au declarat că obţin venituri din meditarea în afara orelor de şcoală a copiilor", ne-a declarat Iulia Dumitraşcu, purtător de cuvânt la Direcţia Generală a Finanţelor Publice Prahova.
360 de lei meditaţiile pe o lună
Orice ziar de mică publicitate din Ploieşti şi pagini întregi de internet sunt pline cu anunţuri ale unor profesori de diferite specialităţi care oferă meditaţii, cu garanţia promovării examenelor.
Cele mai căutate discipline sunt matematica şi limba română, unde, în funcţie de unitatea de învăţământ unde predă respectivul profesor, o şedinţă de două ore costă între 30 şi 50 de lei. Limbile străine, fizica, biologia sau istoria pleacă de la 20 de lei şi pot ajunge până la