Este fondatorul trupei de muzică Rosmarin din Târgu-Jiu şi colaborator al mai multor ansambluri profesioniste, iar în prezent lucrează la un album cu 14 piese folclorice.
Pasiunea pentru muzică o are încă de la grădiniţă, când participa la numeroase serbări. În gimnaziu şi liceu cânta la diferite spectacole de muzică uşoară şi populară. „Mergeam la bunici, la Teleşti, şi ascultam melodii la pick-up. Pe atunci se asculta Maria Ciobanu, Ion Dolănescu, Valeriu Sfetcu şi Ileana Ciuculete, Ileana Sărăroiu şi Maria Lătăreţu. Atunci am simţit gustul pentru muzică“, îşi aminteşte Tiluş, aşa cum îi spun prietenii. Înrolat în armată, la Transmisiuni, se ocupa de activităţile artistice. „Am format o trupă de muzică uşoară cu care participam la diverse spectacole sau concursuri organizate între unităţile militare din întreaga ţară. Acolo am simţit gustul tobelor şi din acel moment am ştiut că vreau să devin baterist, ceea ce s-a şi întâmplat mai târziu“, mărturiseşte gorjeanul. A cumpărat primul set de tobe din banii câştigaţi la Cooperaţia de Consum Bumbeşti-Jiu, unde lucre ca pictor-decorator. Avea doar 19 ani. De atunci a început cariera muzicală. În octombrie 1989, a obţinut atestat de liber profesionist ca baterist de muzică uşoară, examen pe care l-a susţinut la Bucureşti, cu profesorul Edmond Deda şi compozitorul Horia Moculescu.
E profesor de muzică
„Am evoluat în formaţia restaurantului Hotel Gorj ca baterist şi solist vocal timp de şapte ani, alături de Maria Loga, Valerică Zorzon, Ion Ghiţulescu, Emil Lăcătuş şi în colaborare cu artişti şi dansatori de la Teatrul Constantin Tănase din Bucureşti“, povesteşte Matei. Cânta seară de seară în diverse restaurante din Gorj. A susţinut spectacole de divertisment în Serbia, alături de artişti ai Doinei Gorjului, Victoriţa Lăcătuşu, Sica Rusu Durlai, Natalia Gorjeanu. Timp de trei ani a fost collabor