Angajaţii HSR blufează şi întocmesc un simplu proces-verbal fără valoare legală, apoi îi pun pe şoferi la plată.
Patronii firmei Hi Speed Recovery pot fi acţionaţi oricând în judecată de şoferii „victime“ pentru furt. Cel puţin aşa susţin poliţiştii, care au explicat unde greşesc angajaţii HSR în momentul în care ridică maşinile. Teoretic, atunci când un angajat al firmei de tractări găseşte o maşină parcată neregulamentar, acesta trebuie să apeleze imediat la un poliţist. Acestea trebuie să constate abaterea semnalată şi să semneze o dispoziţie de blocare sau de ridicare. Abia după aceea angajaţii HSR pot trece la treabă.
„Dacă HSR ridică un autoturism fără întocmirea unui proces-verbal de un agent constatator atunci este vorba de furt, este infracţiune şi se pedepseşte conform legii“, a subliniat Ioan Onuţu, şeful Poliţiei Comunitare. Potrivit acestuia, dispoziţiile respective pot fi emise doar de un poliţist sau de un inspector special desemnat de primărie.
Faptul că HSR nu respectă aceste proceduri a fost demonstrat săptămâna trecută de un consilier local, care şi-a parcat ostentativ maşina pe un spaţiu verde, iar lucrătorii HSR au venit să-i ridice maşina, deşi nu aveau dispoziţie scrisă.
Primăria promite controale
„Constat cu surprindere că, în continuare, firma HSR ridică maşinile fără a avea la bază actul de sancţionare pentru cei care încalcă legea“, a subliniat consilierul Romulus Eram. Şefii din primărie promit că vor vâna de acum greşelile celor de la HSR.
„Vom face verificări şi în cazul domnului Eram şi vom verifica şi alte ridicări. Până acum, nu am avut sesizări în acest sens. Dacă se confirmă aceste bănuieli, este vorba de furt şi se va răspunde penal“, a declarat viceprimarul Florin Ghiorghiţă. În prezent, Inspectoratul Judeţean de Poliţie nu are înregistrată nicio plângere împotriva Hi Sp