Este agent comunitar, iar în timpul liber exersează şi inventează tehnici de autoapărare folosindu-se de săbii, cuţite şi saci confecţionaţi din trunchiuri de copaci.
De mic, Daniel Moruz a fost pasionat de sport. De la fotbal şi baseball până la lupte greco-romane, Daniel le-a încercat pe toate înainte să se oprească la artele marţiale. „Ca elev am făcut chiar parte din prima echipa de baseball a României. Timp de opt ani am practicat acest sport. Cu lotul naţional am jucat în ţări precum Franţa, Olanda, Germania, Anglia şi am făcut performanţă împreună cu echipa“, a spus Daniel. S-a remarcat şi ca luptător de greco-romane. Timp de doi ani, a obţinut zeci de premii în competiţii individuale. În urmă cu zece ani, Daniel Moruz s-a angajat ca gardian public şi tot în acea perioadă a început să-i calce pe urmele lui Bruce Lee.
Îşi antrenează colegii
„Am văzut un afiş despre cursuri de arte marţiale şi, cum ordinea publică era specificul meseriei mele, m-am gândit că ar fi bine să învăţ şi câteva tehnici de arte marţiale“, a mai spus poliţistul comunitar.
Antrenamentele săptămânale realizate cu instructorul de arte marţiale Cătălin Amariei i-au adus performanţe deosebite. Daniel a ajuns să-şi antreneze inclusiv colegii de serviciu, devenind şeful echipei de intervenţie a Poliţiei Comunitare. A învăţat tehnici de la antrenorii unor vedete din circuitul K1 mondial, iar competiţiile în care agentul comunitar s-a avântat i-au adus peste 30 de premii şi medalii.
Maestru al improvizaţiei
Botoşăneanul stăpâneşte acum mai multe tehnici de luptă, începând cu artele marţiale filipineze, stilul Jeet Kune Do (JKD), cât şi Jun Fan Kuen, Muay-Thai, Wing-Tsun, dar şi stiluri de luptă preluate din judo şi Jiu-Jitsu, dar şi metode ale armatei israeliene. El a obţinut în 2003 titlul de vicecampion european, iar în 2006 de vicecampion balcanic l