Primul „restaurant aerian“ a fost ridicat, ieri, deasupra Capitalei, cu o macara. Clienţii sunt prinşi de scaune cu centuri de siguranţă. Reporterul „Adevărul“ a urcat cu „masa zburătoare“ până la 15 metri, testând în premieră experienţa care este, mai nou, la îndemâna oricărui bucureştean cu bani.
Într-un scaun din piele bine „ancorat", cu centuri de siguranţă ca de avion şi însoţit de prieteni sau colegi poţi lua, în siguranţă, masa chiar şi la o înălţime de 50 de metri deasupra nivelului solului.
Restaurantul aerian realizat după modelul „Dinner in the sky", extrem de faimos în lumea întreagă, a fost ridicat pentru prima dată de o macara, ieri, în apropiere de Bucureşti, lângă Autostrada Bucureşti-Piteşti. Primii meseni au fost angajaţii companiei care a implementat conceptul în România, „Sky Touring & Events".
După luni întregi în care s-au pregătit pentru a ridica masa în văzduh, emoţiile erau la cote maxime. „Lansarea oficială a conceptului a avut loc la începutul acestei luni, dar astăzi (ieri - n.r.) este prima dată când ridicăm masa. Şi eu sunt foarte curios!", a spus Ovidiu Barbier, manager la Sky Touring&Events.
Aniversare la înălţime
El ne-a scăpat de temeri. „Siguranţa mesenilor nu este pusă deloc la îndoială. Mesenii stau pe nişte scaune speciale fiind prinşi în centuri cu fixare în patru puncte. La sol se va afla întotdeauna o ambulanţă. De asemenea, masa nu poate fi ridicată dacă vântul este puternic", ne-a explicat Ovidiu Barbier.
Masa pentru 22 de persoane poate fi închiriată de oricine şi poate fi amplasată în orice loc doreşte clientul, cu condiţia de a avea la sol un spaţiu liber de aproximativ 500 de metri pătraţi. La o astfel de masă zburătoare se pot ţine diferite evenimente, de la aniversări, nunţi până la concerte, întâlniri de afaceri, conferinţe de presă sau vizionarea competiţiilor sportive şi a evenimen