Controversatul magistrat Laurenţiu Anghel de la Tribunalul Dolj a fost reţinut de procurorii DNA, împreună cu doi avocaţi, într-un dosar de trafic de influenţă.
Pentru mulţi nu e o surpriză faptul că judecătorul Laurenţiu Anghel de la Tribunalul Dolj a ajuns în spatele gratiilor. Ieri, el a fost reţinut pentru 24 de ore, pe bază de ordonanţă emisă de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA), într-un dosar de corupţie. În aceeaşi cauză au mai fost reţinuţi doi avocaţi - Octavian Tiberius Ciucă, din Baroul Dolj, şi Ion Militaru, din Baroul Olt. Cei trei învinuiţi au fost prezentaţi aseară la Curtea de Apel Craiova cu propunere de arestare preventivă pentru săvârşirea infracţiunii de trafic de influenţă. Se pare că o persoană care avea interese într-un dosar aflat pe rolul Secţiei Penale a Tribunalului Dolj ar fi încercat să-l „convingă“ pe judecătorul care trebuia să soluţioneze dosarul respectiv să-i dea o soluţie favorabilă, contra unei sume substanţiale de bani.
Aviz al CSM pentru reţinerea a doi judecători
Emiterea ordonanţelor de reţinere a fost făcută după ce, în dimineaţa aceleiaşi zile, Secţia pentru judecători a Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) a avizat propunerea DNA de reţinere a doi judecători de la Tribunalul Dolj cercetaţi pentru fapte de corupţie. În afara lui Laurenţiu Anghel, CSM avizase, potrivit agenţiei NewsIn, şi reţinerea colegului său de birou, judecătorul Bogdan Diaconescu, fiul fostului prefect de Olt, ulterior deputat, Marin Diaconescu. Bogdan Diaconescu a fost şi el chemat la DNA Craiova pentru audieri, însă până la închiderea ediţiei faţă de el nu s-a făcut propunere de arestare preventivă.
Fostul prefect de Olt Marin Diaconescu a declarat pentru NewsIn că fiul său nu are ordonanţă de reţinere, ci doar a fost chemat la DNA pentru cercetări. El a mai susţinut că ancheta ar fi început d