Mic dejun, pranz, cina, cocktail, intalnire de afaceri sau aniversare cu prietenii, nunta sau black jack party. Cerul este limita. Si nu doar la figurat.
Pentru ca la sfarsitul lunii mai se va lansa si in Romania conceptul Dinner in the Sky aparut la initiativa antreprenorului belgian David Ghysels si existent deja in aproximativ 30 de tari din toata lumea. Dinner in the Sky este, mai exact, un restaurant "aerian" - o masa pentru 22 de persoane care se poate ridica pana la o inaltime de 50 de metri. Evenimentele care pot avea loc aici sunt multiple: mic dejun, pranz, concerte, nunti, meeting-uri de afaceri, conferinte de presa, demonstratii culinare, vizionari de competitii sportive sau evenimente culturale, chiar si sesiuni de spinning sau aerobic. O ridicare in aer dureaza in medie o ora si jumatate, dar poate ajunge si pana la 8 ore sau chiar mai mult (minimul este de 30 de minute) daca participantii isi doresc asta. In mijlocul mesei se afla de obicei bucatarul-sef, chelnerul si un entertainer. Locatia, la fel ca si cateringul si tipul de distractie, sta la alegerea clientului.
Practic, poate fi oriunde - in centrul orasului, intr-un golf, pe malul marii, pe camp, la munte sau intr-un sit istoric - cu conditia sa existe un spatiu liber de 500 de metri patrati pe care sa poata fi amplasata macaraua care sustine restaurantul "aerian". In Romania, pentru lansarea oficiala, exista mai multe variante - in statiunea Neptun, pe plaja, sau in Bucuresti, in fata Ateneului Roman ori langa Palatul Stirbei.
Vremea nu va fi o problema pentru ca "avem un contract cu Institutul de Meteorologie si primim prognoza meteo cu sapte zile inainte. In plus, din sfert in sfert de ora primim rapoarte despre viteza vantului si presiunea atmosferica", spune Ovidiu Barbier, events manager Sky Touring & Events.
Inaltimea la care se ridica restaurantul mobil es