Coşmarul lui Sorin, un bărbat de 32 de ani, a început în urmă cu doi ani cu nişte banale dureri de cap. Îi curgea nasul, iar cu ochiul stâng vedea în ceaţă, aşa că medicul i-a pus diagnosticul de sinuzită. Aşa a trecut un an. Începuse să nu mai suporte deloc lumina, avea şi tulburări de comportament - gândea infantil, uita că a mâncat, aşa că a mers din nou la medic.
În urma unor investigaţii amănunţite s-a descoperit că are o tumoare de 6,5 centimetri în spatele ochiului stâng. Doctorii au decis să îl opereze şi i-au explicat ce i se poate întâmpla în urma operaţiei: putea rămâne paralizat pe partea stângă, putea chiar să moară pe masa de operaţie sau putea să se facă bine. Sorin s-a gândit la Amalia-Maria, fetiţa lui care are acum 1 an şi jumătate, şi la soţia sa, Gabriela, şi a decis să facă operaţia care îi dădea o şansă.
"Prima operaţie a durat cinci ore, iar medicii nu au reuşit să scoată mare lucru din tumoare, care este foarte vascularizată. Au reuşit doar să taie vasele de sânge care o alimentau. La o săptămână l-au operat din nou, dar din cauza hemoragiei au trebuit din nou să se oprească.
În noiembrie anul trecut a suferit a treia operaţie, care iarăşi nu a rezolvat nimic. Atunci am luat decizia să mai facă şi alte investigaţii medicale şi am aflat că, pentru o astfel de tumoare puternic vascularizată, singura opţiune este embolizarea, procedură care nu se poate face în România pe partea de neurochirurgie", povesteşte Gabriela.
Soţii Acatrinei au aflat că în Germania există două clinici care folosesc această procedură. Cea din Tubingen, unde există medici români, le-a dat imediat un răspuns: operaţia se putea face acolo şi urma să coste 35.000 euro, o sumă care include şi onorariul şefului de clinică, de 17.500 euro. Sorin a lucrat în domeniul marketingului, dar acum trăieşte dintr-o pensie de handicap de 234