Operetă, jazz, concerte de muzică simfonică, Sala Capitol din Timişoara, dar şi mănăstireaŞag, unde va avea loc Concertul Extraordinar de Ziua Europei al Orchestrei Filarmonicii "Banatul", pe 9 mai.
Toate acestea au inceput in 29 aprilie cu un concert extraordinar susţinut de Orchestra Naţională Radio in deschiderea Festivalului Internaţional "Timişoara muzicală", o apariţie după 28 de ani de absenţă de pe scenele timişorene, şi se va termina la sfirşitul lunii mai, cu un concert al Big Band-urilor Universităţilor McNeese şi Northern Colorado din Statele Unite.
Publicul timişorean s-a aflat in faţa unei dileme: să aleagă concertul mult aşteptaţilor invitaţi de la Bucureşti sau vedetele venite din afara ţării pentru premiera de la Operă? Se pare că programul extrem de atractiv şi de romantic ales de Orchestra Naţională Radio impreună cu solistul Horia Mihail şi dirijorul Jin Wang a fost o bună soluţie. Rapsodia I de Enescu, Concertul nr. 2 in fa minor pentru pian şi orchestră de Chopin şi Simfonia a II-a de Rachmaninov sunt piese despre care, la sfârşitul concertului, dirijorul Jin Wang, declarându-se incântat de evoluţia orchestrei, dar şi de atitudinea publicului, spunea: "Am vrut să las publicul timişorean să se bucure. Am ales trei compozitori romantici - mai intâi l-am ales pe Chopin, pentru că este Anul Chopin, apoi m-am gândit că el s-ar potrivi cu Rachmaninov, un compozitor a cărui muzică este extrem de emoţionantă, şi, gândindu-mă la romantism, am ajuns la celebra rapsodie a lui Enescu."
Aflându-mă in sală, trebuie să recunosc că versiunea Orchestrei Naţionale Radio dirijată de Jin Wang la Simfonia a II-a de Rachmaninov a fost entuziasmantă, cu alămuri strălucitoare, cu numeroase solouri pline de expresie, absolut fiecare membru al orchestrei creând senzaţia că a trăit acea oră de concert intr-o stare de incandescenţă artistică