Născut în 1974, Joshua Ferris este considerat unul dintre cei mai valoroşi scriitori americani tineri. A studiat literatura engleză şi filozofia la University of Iowa până în 1996, apoi s-a mutat la Chicago, unde a lucrat în publicitate. Şi-a obţinut masteratul în creative writing la UC Irvine. Povestirile sale au apărut în reviste prestigioase: Best New American Voices 2007, New Yorker, Iowa Review, Tin Houseş Prairie Schooner. Romanul său de debut Şi atunci ne-au terminat (Then We Came to the End), publicat în 2007, a ţâşnit ca un fulger: devenit imediat bestseller, a câştigat PEN/Heaming-way Award for best first novel, a fost ales printre Best Books of 2007 de The New York Times, a intrat în Top 5 Fiction Books of 2007 (ocupând poziţia a 2-a) al revistei Time şi a fost finalist la National Book Award în acelaşi an. Până în prezent, romanul a fost tradus în 25 de limbi.
Şi atunci ne-au terminat este Catch-22 din lumea de afaceri de astăzi. Un portret hilar al corporaţiei văzută ca un carnival dublat de un abator de creiere şi suflete.
Ne ajunseseră disponibilizările.
Zvonul circula de luni de zile, dar acum devenise oficial.
Dacă aveai noroc, puteai să-i dai în judecată. Dacă erai negru, bătrân, femeie, catolic, evreu, gay, obez sau handicapat fizic, măcar aveai motiv. Mai devreme sau mai târziu, am fost cu toţii chemaţi ca martori. Ne facem planuri pentru depoziţiile în dosarul lui Tom - nu ne îndoim că va exista unul. Deşi el nu are motiv, decât dacă între timp s-a adăugat pe listă şi „jigodie". Şi nu numai noi spunem asta. Fosta soţie îl detestă, pur şi simplu. Are ordin de restricţie. Nu are voie să-şi vadă cei doi copii mici fără supraveghere. Femeia s-a mutat în Phoenix doar ca să scape de el. Nu l-am fi botezat jigodie fără să fi ajuns la un fel de consens. Amber Ludwig obiectează faţă de acest termen