Atracţia tot mai mare a consumatorilor pentru ecologie şi mediu înconjurător a dat naştere în Franţa la o multitudine de saloane specializate. Că e vorba de o recuperare pur comercială sau, dimpotrivă, de o sensibilizare binevenită, oricum organizatorii îşi freacă mâinile la gândul câştigurilor. Printre zecile de saloane de acest gen se numără şi «1.618 Sustainable Luxury Fair » deschis de joi, 6 mai şi până luni la Palais de Tokyo din Paris. Un reportaj de Vasile Damian (audio).
Atracţia tot mai mare a consumatorilor pentru ecologie şi mediu înconjurător a dat naştere în Franţa la o multitudine de saloane specializate.
Că e vorba de o recuperare pur comercială sau, dimpotrivă, de o sensibilizare binevenită, oricum organizatorii îşi freacă mâinile la gândul câştigurilor.
Printre zecile de saloane de acest gen se numără şi «1.618 Sustainable Luxury Fair » deschis de joi, 6 mai şi până luni la Palais de Tokyo din Paris. Un reportaj de Vasile Damian (audio).
"Grădinile Babilonului conjugă cu talent universul vegetal al inovaţiei tehnice pentru a concepe adevărate opere de artă vii". Peretele de plante verzi sub care se poate citi această legendă, totul însoţit de o muzică ambientală greu de definit, îl lasă pe vizitator perplex.
Salon comercial şi totodată expoziţie de artă contemporană, salonul "1.618 Sustainable Luxury Fair" este la a doua ediţie, o ediţie găzduită în sălile celebrului Palais de Tokyo, sediul muzeului de artă modernă şi contemporană din Paris. Obiectivul acestui eveniment este să facă să devină compatibile noţiunea de lux şi cea de dezvoltare durabilă.
Înainte de toate însă o explicaţie pentru numele manifestării care conţine numărul 1.618. E vorba fireşte, de celebrul număr de aur, proporţia de aur care deci aici încearcă să devină numitorul comun al artei, creativităţii, iniţiativei, dezvoltării durabile şi