În primăvara lui 2009, mult înaintea Greciei, România obţinea un ajutor crucial de la Fondul Monetar Internaţional şi de la Uniunea Europeană, pentru a depăşi criza economică. Un an mai târziu, analiştii estimează că această ţară a evitat ce a fost mai rău, dar nu a profitat pentru a-şi reforma economia, scrie AFP, într-o analiză detaliată asupra situaţiei economice din ţara noastră, preluată de cotidianul Le Monde, transmite Hotnews.
"România avea nevoie de banii FMI şi UE, altfel s-ar fi confruntat cu o criză de lichidităţi, sistemul său financiar risca falimentul", a declarat pentru AFP fostul ministru român de Finanţe, Daniel Dăianu. Din păcate, recesiunea a fost mai severă decât se anticipase, a precizat economistul, "în timp ce risipa de resurse publice a continuat". În 2010, după un scenariu optimist care viza o creştere de 1,3%, previziunile s-au înrăutăţit, iar analiştii, precum şi autorităţile nu au exclus posibilitatea ca recesiunea să continue.
F. A. În primăvara lui 2009, mult înaintea Greciei, România obţinea un ajutor crucial de la Fondul Monetar Internaţional şi de la Uniunea Europeană, pentru a depăşi criza economică. Un an mai târziu, analiştii estimează că această ţară a evitat ce a fost mai rău, dar nu a profitat pentru a-şi reforma economia, scrie AFP, într-o analiză detaliată asupra situaţiei economice din ţara noastră, preluată de cotidianul Le Monde, transmite Hotnews.
"România avea nevoie de banii FMI şi UE, altfel s-ar fi confruntat cu o criză de lichidităţi, sistemul său financiar risca falimentul", a declarat pentru AFP fostul ministru român de Finanţe, Daniel Dăianu. Din păcate, recesiunea a fost mai severă decât se anticipase, a precizat economistul, "în timp ce risipa de resurse publice a continuat". În 2010, după un scenariu optimist care viza o creştere de 1,3%, previziunile s-au înrăutăţit, iar analiştii, precum şi