Conferinţa Internaţională „Ecosisteme Naturale şi Antropizate în Bazinul Someş-Crişuri-Mureş-Tisa”, organizată de Universitatea de Vest „Vasile Goldiş” din Arad în parteneriat cu alte instituții de învățământ se desfăşuară în perioada 7-8 mai la Castelul şi Grădina Botanică Universitară Macea a UVVG.
La lucrări au participat numeroşi academicieni de renume naţional şi internaţional dintre care Constantin Toma, Traian Gomoiu, Dan Munteanu și peste 300 de cercetători din România, Ungaria, Slovacia şi Serbia, cadre didactice şi studenţi.
„Este prima Conferinţă Internaţională care abordează o tematică legată de aspectul şi geomorfologia ecosistemelor din patru bazine distincte. Se va face o analiză a acestor zone, iar prin rezoluţia conferinţei, se doreşte a se realiza punerea în aplicare şi oferirea pentru autorităţile locale, judeţene şi cele de la nivelul euroregiunii, a unor importante studii ştiinţifice, privind evoluţia şi peisajul natural din această parte a ţării”, a declarat Aurel Ardelean, rectorul UVVG
Doctor Honirs Causa
Senatul Universităţii de Vest „Vasile Goldiş” îi va conferi astăzi la Castelul Universitar Macea, în cadrul unei manifestări festive, înaltul titlu academic de Doctor Honoris Causa al Universităţii de Vest „Vasile Goldiş”, d-lui prof. univ. dr. Traian M. Gomoiu, membru corespondent al Academiei Române, personalitate ştiinţifică a biologiei şi oceanologiei româneşti, unul dintre cei mai activi cercetători ai Mării Negre, dar şi Deltei Dunării un desăvârşit manager.