Doru Munteanu a transformat pasiunea pentru sporturile de apă într-o afacere internaţională. Bistriţeanul în vârstă de 42 de ani îi duce pe angajaţii multinaţionalelor din România pe cele mai sălbatice râuri şi îi învaţă cum să înfrunte apele repezi şi valurile de adrenalină.
Doru a fost pasionat din adolescenţă de sporturile de apă. Vara, în vacanţe, el se bălăcea cât era ziua de lungă la Eforie, unde mergea în tabere. Plăcerile acelor ani s-au transformat treptat în adevărate pasiuni. A urmat Facultatea de Drept, la Bucureşti, şi ar fi trebuit să ajungă un avocat de succes. În 1996, la doi ani după terminarea studiilor, a plecat însă într-o excursie în SUA şi în Canada. A străbătut continentul american cu un rucsac în spate şi acolo a învăţat ce înseamnă cu adevărat sporturile de apă şi activităţile outdoor, adică în aer liber.
„Am aflat că nu se rezumă totul la înot. Am bătut continentul american din Alaska până în Yucatan, din Florida în Hawaii. În Banff National Park, din Canada, am descoperit pentru prima dată raftingul, iar în Alaska, caiacul, şi m-am îndrăgostit de ambele imediat", povesteşte bistriţeanul.
Un hobby devenit afacere
Revenit în ţară, Doru a trăit câteva luni cu nostalgia aventurilor trăite peste Ocean. „M-am gândit: de ce să nu încerc şi aici acelaşi lucru? Aşa că ne-am cumpărat primele echipamente şi am început să practicăm aceste sporturi pe cont propriu. Aşa a apărut «Căliman Club», o asociaţie sportivă nonprofit", explică el începutul aventurii sale. Astfel, cei 20 de tineri membri fondatori ai clubului au aflat că, pentru a practica astfel de sporturi, precum raftingul sau caiacul, ai nevoie de adrenalină, o minimă pregătire şi un buget mai generos.
„Atât raftingul, cât şi caiacul pe ape repezi, de munte, sunt în principiu sporturi accesibile oricui, însă pentru practicarea lor pe cont propriu îţi trebuie pregăt