În sectorul administrativ sunt căutaţi peste 200 de paznici. Salariul variază în funcţie de contractul încheiat, dar în medie este 1.200 de lei. Angajatorii le dau o şansă şomerilor. Sursa: NORTHFOTO
Agenţii de pază au fost, în ultimele două săptămâni, cei mai căutaţi de firmele de recrutare. Potrivit anunţurilor de mică publicitate din RL, societăţile de pază şi protecţie au oferit peste 200 de locuri de muncă, publicând anunţuri de recrutare pentru câte 50 de oameni deodată.
Am testat condiţiile oferite de angajatori, pentru a-i ajuta pe toţi cei interesaţi de un job să aibă mai multe informaţii şi astfel să câştige timp. Astfel, veţi şti la ce să vă aşteptaţi încă dinainte de a ajunge la interviu.
Specialiştii au observat, într-un raport despre securitatea privată din statele Uniunii Europene, că există în medie un agent de pază la 500 de locuitori.
Oportunitate pentru şomeri
„În general, selecţia este riguroasă, dar de cele mai multe ori ajungem să recrutăm oameni în terminarea şomajului sau proaspeţi şomeri. Dacă sunt în formă şi stau bine cu sănătatea, îi ajutăm cum putem”, a declarat directorul unei firme de pază.
PROGRAM: se lucrează în funcţie de cererile beneficiarilor. Spre exemplu, o variantă este 12 ore cu 24, 12 ore cu 48 sau 16 ore cu 32. Ori program normal de opt ore.
SALARIU: „Toţi banii depind exclusiv de contractele încheiate cu beneficiarul”, a mai declarat directorul. În medie, angajatul primeşte 1.200 de lei în mână. Firmele încheie un contract de muncă individual, pe o perioadă nedeterminată, excepţie făcând angajările pentru un anumit beneficiar.
VÂRSTĂ: candidaţii trebuie să aibă minimum 18 ani. În general, vârsta medie a personalului de securitate este de 35 de ani.
CERINŢE: cele mai multe societăţi sunt implicate în paza statică, iar anga