* acesta este titlul pe care l-ar putea câştiga la finalul Concursului naţional de arhitectură pentru spaţiul urban, "Arhetipuri"
Timp de patru luni se desfăşoară în România Concursul naţional de arhitectură pentru spaţiul urban "Arhetipuri", la care a fost acceptat şi oraşul Brăila, astfel că la final ar putea primi titlul de oraş cu cea mai inovativă arhitectură. La concurs pot participa arhitecţi profesionişti sau studenţi, individual sau în echipă, alături de alţi creatori în domeniu. Înscrieri se fac pe site-ul concursului, www.arhetipuri.ro.
Arhitecţii se vor întrece în proiectarea unui pavilion pentru spaţiul public care să demonstreze forţa arhitecturii de a se integra într-un context al locului. Juriul concursului este unul internaţional, iar premiile au o valoare de 30.000 de euro.
Cele nouă oraşe aflate în competiţie sunt: Braşov, Brăila, Bucureşti, Cluj-Napoca, Galaţi, Ploieşti, Sibiu, Timişoara şi Vaslui. Brăila a propus ca amplasament pentru viitorul monument de arhitectură urbană un spaţiu situat pe Esplanada Dunării, la întâlnirea centrului administrativ cu Faleza Dunării. Proiectul câştigător va fi construit şi expus în spaţiul public urban timp de un an, după care va rămâne oraşului câştigător pentru care a şi fost proiectat. Acest concurs este organizat de agenţia de publicitate Ad(d)veritas în parteneriat cu Ordinul Arhitecţilor din România. * acesta este titlul pe care l-ar putea câştiga la finalul Concursului naţional de arhitectură pentru spaţiul urban, "Arhetipuri"
Timp de patru luni se desfăşoară în România Concursul naţional de arhitectură pentru spaţiul urban "Arhetipuri", la care a fost acceptat şi oraşul Brăila, astfel că la final ar putea primi titlul de oraş cu cea mai inovativă arhitectură. La concurs pot participa arhitecţi profesionişti sau studenţi, individual sau în echipă, alături de alţi creatori î