Guvernul a insistat în discuţiile cu reprezentanţii FMI ca deficitul pe aces an să fie în jur de 6,8% din PIB. Într-un comunicat de presă, Executivul informează că „punctele centrale ale scrisoarii de intenţie la acordul stand-by cu FMI vor conduce la un deficit bugetar de sub 7% din produsul intern brut (PIB), mai mic decât cel înregistrat anul trecut”. Experţii FMI insistă în discuţiile cu Guvernul pentru limitarea creşterii deficitului bugetar cu maxim 0,5 punct
Guvernul a insistat în discuţiile cu reprezentanţii FMI ca deficitul pe aces an să fie în jur de 6,8% din PIB.
Într-un comunicat de presă, Executivul informează că „punctele centrale ale scrisoarii de intenţie la acordul stand-by cu FMI vor conduce la un deficit bugetar de sub 7% din produsul intern brut (PIB), mai mic decât cel înregistrat anul trecut”.
Experţii FMI insistă în discuţiile cu Guvernul pentru limitarea creşterii deficitului bugetar cu maxim 0,5 puncte faţă de ţinta de 5,9% din PIB, dar Guvernul cere o creştere mai mare, de până la un punct procentual, o decizie urmând să fie luată duminică, într-o discuţie finală între Vlădescu şi FMI.
Scrisoarea de intenţie este finalizată în proporţie de 90%, dar urmează să fie încheiată duminică, până la ora 15.00, într-o discuţie finală între ministrul Finanţelor şi experţii FMI. În urma acestei discuţii va fi convenită şi noua ţintă a deficitului bugetar pentru 2010.
Guvernul va susţine investiţiile, dar cu o creştere a deficitului bugetar
Premierul Emil Boc i-a asigurat pe membrii misiunii FMI că Executivul va diminua cheltuielile bugetare prin tăieri de salarii şi pensii, dar a arătat că Guvernul trebuie să susţină în continuare investiţiile, cu o creştere a deficitului bugetar.
"Solicitarea Guvernului este pentru un deficit de 6,5-6,8% din PIB în acest an, chiar spre 6,9%, bazat pe argumentul necesităţii de a