Ministrul Economiei, Comerţului şi Mediului de Afaceri, Adriean Videanu, a anunţat că în jur de 200 de angajaţi ai ministerului îşi vor căuta de lucru, începând de miercuri. ”Din 896 de angajaţi pe care i-am preluat prin unificarea celor două ministere am rămas la 750 şi miercuri voi reduce undeva la 500 şi ceva şi am convingerea că ministerul va lucra cel puţin la fel de bine ca şi până acum. Cei 200 şi ceva care vor pleca îşi caută de lucru”, a spus Videa
Ministrul Economiei, Comerţului şi Mediului de Afaceri, Adriean Videanu, a anunţat că în jur de 200 de angajaţi ai ministerului îşi vor căuta de lucru, începând de miercuri.
”Din 896 de angajaţi pe care i-am preluat prin unificarea celor două ministere am rămas la 750 şi miercuri voi reduce undeva la 500 şi ceva şi am convingerea că ministerul va lucra cel puţin la fel de bine ca şi până acum. Cei 200 şi ceva care vor pleca îşi caută de lucru”, a spus Videanu.
Potrivit ministrului, prin aceste reduceri nu se face o economie semnificativă. „Dar, foarte important este că încercăm să optimizăm procesul de debirocratizare a activităţii în minister”', a explicat el.
Un ordin de ministru este semnat de zece „inşi”
Videanu a subliniat că nu este normal ca un ordin al ministrului să fie semnat pe spate de vreo zece „inşi”, care nu fac altceva decât să justifice existenţa aparatului birocratic.
”Nu este uşor să faci o restructurare a unui minister, dar am făcut-o în etape, v-am spus am avut 876, am ajuns la 750, mai facem o etapă de reduceri şi poate nu e ultima. Orice structură publică trebuie să fie suplă şi eficientă”', a declarat ministrul Videanu.
El a susţinut că în actualul Guvern cele mai delicate, stufoase structuri sunt la ministerele sociale, respectiv Muncii, Educaţiei, Sănătăţii, dar şi la Ministerul Finanţelor prin structurile colaterale ca de exemplu ANAF-ul, care es