Ionuţ Pungă, Baciu Aurel şi Stan Luiza sunt câţiva dintre sportivii antrenaţi de el, care au dus steagul României pe podiumurile din întreaga lume.Fost campion naţional şi balcanic la probele de 100 şi 200 metri plat, Mihail Dumitru a primit titlul de antrenor emerit. Mihail Dumitru nu s-a dus din copilărie pe pista de atletism, a nimerit, atunci, în sala de box, unde îl avea ca antrenor pe unchiul său. Abia la vârsta de 14 ani a descoperit atletismul, după ce s-a înscris la Liceul cu Program Sportiv din Braşov.
Faptul că a început târziu să practice atletismul nu i-a oferit timpul necesar pentru a asimila bazele tehnice la un nivel înalt, lucru care se relizează cu mare eficienţă la vârste fragede.
Cu toate acestea, rezultatele nu s-au lăsat aşteptate şi, în clasa a noua, reuşeşte să iasă pe primul loc la un cros la care au participat 500 de concurenţi. În anul 1973, la Arad, reuşeşte să obţină primul titlu naţional şi vicecampion la proba de lungime.
"Profesorul Radu Frunteş m-a iniţiat în tainele atletismului, iar după doi ani am prins lotul naţional de junior şi aşa m-am îndrăgostit de atletism", ne-a mărturisit antrenorul.
În anul 1975, este admis primul, cu media 9.83, la Facultatea de Sport din Galaţi, unde îl are ca profesor pe Doru Crişan, antrenor federal de atletism.
De la elev, la antrenor
În anul 1990, Clubul Sportiv Şcolar Brăila a fuzionat cu Liceul cu Program Sportiv şi de atunci Mihal Dumitru antrenează viitorii atleţi ai Brăilei. Şapte ani mai târziu primeşte titlul de Antrenor Emerit şi devine antrenor federal pe zona de sud-est a României.
"Prima medalie ca antrenor am obţinut-o cu sportivul Ion Nicuşor, la categoria copii. El mi-a adus prima medalie de aur şi totodată prima medalie argint la proba de lungime, în cadrul unui campionat naţional", şi-a amintit, cu zâmbetul pe buze, Mihail Dumitru