Avocatul gălăţean admite însă că sunt şi tineri care au în jur de 10 ani vechime în avocatură şi care au prestaţie de adevăraţi profesionişti
Pictura a fost prima lui dragoste, cum singur o numeşte. În gimnaziu Viorel David a făcut primele încercări cu acuarele, iar profesorul de desen l-a remarcat imediat. L-a sfătuit să urmeze Liceul de Arte Plastice pentru că avea talent, lucru care s-a şi întâmplat ulterior.
Este pasionat de pictura impresionistă, în special de lucrările lui Van Gogh şi Monet, dar îi place şi muzica. „Fac parte din generaţia care a crescut cu Beatles şi Rolling Stones, dar ascult la fel de mult şi muzică clasică", ni se destăinuie Viorel David. Nu şi-a propus să trăiască din pictură. Lucrările sale le-a dăruit familiei, dar a avut şi două expoziţii la terminarea facultăţii şi la 20 de ani de la absolvirea Liceului de artă.
A creat o generaţie de avocaţi
Dragostea pentru pictură a fost doar începutul. A urmat cursurile Facultăţii de Drept din Iaşi, iar după absolvire, s-a angajat ca avocat şi nu regretă că a făcut acest pas. În timp a urcat treptele profesionale, ajungând consilier în cadrul Consiliului Baroului Galaţi, funcţie pe care o exercită neîntrerupt din 1981.
Din 1997 este prodecan al Baroului Galaţi. Este autorul mai multor articole în Revista Română de Drept, iar în prezent este lector la Institutul Naţional de Pregătire şi Perfecţionare a Avocaţilor Galaţi pe specializarea Drept Civil şi face parte din comisia de admitere în avocatură. A creat în propria familie o adevărată generaţie de avocaţi după ce soţia, fiul şi nora au îmbrăţişat pe rând această profesie.
Clientela îşi alege avocatul
Prodecanul crede că doar un sfert dintre avocaţii care urmează cursurile Institutului Naţional de Pregătire şi Perfecţionare a Avocaţilor sunt bine pregătiţi, dar este loc de mai bine.
„Baroul este o şco