Octavian Dumitrescu, de 64 de ani, trăieşte pe străzi cu speranţa că Justiţia îi va da înapoi casa furată de escroci care i-au vândut tot ce avea pe lume şi au falsificat semnăturile unor judecători.
În curând se împlinesc cinci ani de când bătrânul luptă cu disperare să-şi recupereze apartamentul cu o cameră din care a fost alungat de escroci.
Vânzare cu acte false considerată legală
Parchetul Curţii de Apel Timişoara va ancheta pentru fals judecătorii Emilia Cioabă şi Dănuţ Diaconescu. Procurorii vor să afle în ce condiţii s-au falsificat semnăturile unor judecători pe o sentinţă care a stabilit că vânzarea unei case cu un buletin fals nu trebuie anulată.
Nu-i pasă de drama provocată de ea
În iunie 2005, notarul Carmen Rădulescu (foto sus) a încheiat contractul de vânzare prin care Octavian Dumitrescu a rămas fără casă. Bătrânul era plecat în Moldova şi în acest timp escrocii s-au dus la notăriţă cu o carte de identitate falsificată. Actul avea înscrise datele bătrânului şi poza escrocului, care a spus în faţa notarului că el este Dumitrescu. Deşi falsul era vizibil cu ochiul liber, Carmen Rădulescu s-a grăbit să autentifice vânzarea. „Nu sunt vinovată cu nimic. Nu eram obligată să ştiu cum se scrie numele în buletin", susţine Carmen Rădulescu, notar public cercetat penal.
Alungat ca un câine
După ce s-au intabulat cu apartamentul, escrocii l-au vândut mai departe la alte persoane şi aşa a fost alungat, ca un câine, din propria casă Octavian Dumitrescu. „Am ajuns, după o viaţă de muncă, să dorm în pădure, pe străzi, la gară. M-au făcut boschetar notăriţa şi escrocii. Eu am fost macaragiu toată viaţa. Aveam răspundere, lucram cu frică. Ce răspundere are notăriţa asta ? Casa era tot ce aveam!", spune plângând bătrânul de 64 de ani, care a reuşit greu să supravieţuiască ultimei ierni