Pacienţii care ajung după orele 14.00 la Spitalul Judeţean şi au nevoie de o tomografie sunt trimişi la Bucureşti sau Iaşi. Clinica privată din curtea spitalului lucrează doar 6 ore, de luni până vineri. Conducerea promite însă că va prelungi programul.
Citeşte şi:
Medicii şi pacienţii, în luptă contra Guvernului
În urmă cu câteva zile, Constantin Silviu Păun, de 18 ani din Găgeşti, comuna Boloteşti, a căzut de pe bicicletă şi a ajuns la Spitalul Judeţean de Urgenţă „Sf. Pantelimon" din Focşani la ora 19.07.
De la Urgenţe a fost transferat la secţia de Terapie Intensivă. Pentru că pacientul avea un traumatism cranio -cerebral închis şi era confuz, chirurgul a decis să îl transfere la un spital din Bucureşti, unde să fie investigat şi tomografic.
Din fericire, nu a prezentat nici o problemă medicală care să reclame internarea.
Situaţia de mai sus nu este singulară, spitalul înregistrând şi alte cazuri de pacienţi care au fost transferaţi la clinici din alte judeţe pentru investigaţii tomografice sau RMN.
Asta în condiţiile în care, de două luni, în curtea spitalului funcţionează o clinică particulară care deţine un aparat de ultimă generaţie.
„Este un program temporar. Acesta depinde şi de alţi factori, în scurt timp vom avea program şi după-amiaza", a declarat Anca Vîţă, directorul Interclinic, firma care deţine tomograful din curtea Spitalului Judeţean.
Multe cazuri care apar la nivelul Unităţii de Primire Urgenţe sunt traumatisme din agresiuni, accidente rutiere sau căderi de la înălţime.
Pentru a stabili un diagnostic corect, medicii au nevoie deseori de o tomografie. Până acum două luni, acestea erau asigurate de tomograful Spitalului Militar, care acum însă nu mai funcţionează.
Şi cum în municipiu mai este doar o clinică privată care oferă acest tip de investigaţie medicală, singura soluţie