Desi o toxiinfectie alimentara este destul de greu de suportat pentru organism, este foarte dificil de determinat care produse alimentare pot duce la aparitia unei astfel de probleme.
O serie de studii efectuate de Centrul pentru Stiinta in Interesul Publicului, si preluate de health.com, au scos totusi la iveala cateva alimente care au un potential de risc in acest sens.
Specialistii atrag insa atentia ca aceste alimente nu trebuie evitate, deoarece sunt o parte importanta intr-o nutritie echilibrata.
1. Verdeturile
Acestea sunt cele mai bune pentru salate si nu numai, insa pot fi contaminate cu substante din ingrasamintele artificiale, apele murdare folosite la irigat sau alte maini prin care au trecut inainte sa ajunga in ale dumneavoastra.
Pentru a evita o imbolnavire din cauza lor si a preveni contaminarea de la alte alimente (cum ar fi manuirea improprie a carnii in bucatarie) spalati-va pe maini cat mai des, spalati foarte bine verdeturile respective si folositi tacamuri numai pentru ele.
2. Ouale
Cel mai mare risc in ceea ce priveste ouale este dat de bacteria Salmonella care poate exista in acestea. Pentru a evita aparitia unor probleme cel mai bine este sa gatiti ouale corespunzator (prin gatit bacteria este distrusa) si sa nu le mancati crude (sau sa nu mancati produse care contin oua crude).
3. Tonul
Aceasta specie de peste poate fi contaminata cu scombrotoxin, o substanta care provoaca dureri de cap si crampe. Daca este tinut la temperaturi ridicate dupa ce a fost prins, tonul elibereaza aceasta toxina, care nu poate fi distrusa prin gatit.
Cum elimini pesticidele din alimente
4. Stridiile
Inainte de a fi transformate intr-o delicatesa, stridiile stau pe fundul oceanului si filtreaza apa pentru a se hrani. Astfel, dac