Am fost acolo, am văzut, am admirat, m-am implicat, am descoperit, am învăţat, am râs, m-am distrat. Despre câte dintre activităţile noastre putem să spunem toate acestea? Nu cred că sunt foarte multe. Dar duminica trecută am participat la un eveniment care a însumat toate acestea şi poate şi mai mult: Festivalul japonez "Michi Biraki". Organizat de studenţii Secţiei de Japoneză a Universităţii Bucureşti, cu sprijinul Ambasadei Japoniei la Bucureşti, a Asociaţiei Profesorilor de Limbă Japoneză din România, a Colegiului Naţional "Ion Creangă" din Bucureşti şi a Universităţii "Dimitrie Cantemir", evenimentul a avut loc la Grădina Botanică din Bucureşti şi a fost o adevărată surpriză.
Pentru cei care au fost destul de harnici încât să se trezească de dimineaţă şi să vină la deschiderea festivalului, prima surpriză a fost chiar prezenţa invitaţilor de onoare ai ceremoniei de deschidere: rectorul Universităţii Bucureşti, prof. dr Ioan Pânzaru, şi ambasadorul Japoniei în România, ES domnul Natsuo Amemiya. Aceştia au asistat cu interes la dansul tradiţional japonez din deschidere.
După discursurile de rigoare, studenţii secţiei şi-au transmis mesajul de "Bun venit!" tuturor vizitatorilor, apoi workshop-urile şi demonstraţiile au început. Ambasadorul şi rectorul au asistat şi ei la unele dintre acestea, declarându-se în special impresionaţi de aranjamentele de ikebana şi de decoraţiunile de origami. Şi, după ce s-au îndemnat unul pe altul să cânte la karaoke, au degustat puţin sushi preparat chiar în faţa lor. "Mmm! E foarte bun! Aproape ca în Japonia!", a exclamat Excelenţa Sa.
DE TOATE PENTRU TOŢI
Chiar dacă a fost vorba despre prima ediţie a festivalului, studenţii români s-au arătat a fi profesionişti şi au pregătit un program menit să satisfacă toate gusturile, pentru ca sutele de oameni care au vizitat Grădina Botanică în ace