Ministrul de finanţe Sebastian Vlădescu a declarat că niciuna dintre cele două variante luate în calcul în negocierile cu FMI nu a fost uşoară. Acesta a ţinut să precizeze că indiferent dacă se majorau taxele, era necesar ca fondul de salarii din sistemul bugetar să fie redus, întrucât majorarea taxelor nu era suficientă. O parte dintre măsurile de austeritate stabilite în cadrul negocierilor cu Fondul Monetar Internaţional trebuie implementate până la 20 iunie, astfel î
Ministrul de finanţe Sebastian Vlădescu a declarat că niciuna dintre cele două variante luate în calcul în negocierile cu FMI nu a fost uşoară.
Acesta a ţinut să precizeze că indiferent dacă se majorau taxele, era necesar ca fondul de salarii din sistemul bugetar să fie redus, întrucât majorarea taxelor nu era suficientă.
O parte dintre măsurile de austeritate stabilite în cadrul negocierilor cu Fondul Monetar Internaţional trebuie implementate până la 20 iunie, astfel încât să primim cea de-a cincea tranşă de la FMI la finele lui iunie, a declarat duminică ministrul Finanţelor Publice, Sebastian Vlădescu.
"Am încheiat discuţiile cu FMI...Parametrul de deficit bugetar pentru 2010 a fost stabilit la 6,8 la sută din PIB, în termeni cash. Au fost stabilite amănunte legate de rectificarea bugetară, zona de venituri, de reducerea cheltuielilor publice... Data de implementare este până la 20 iunie, astfel încât, la momentul prezentării scrisorii de intenţie în board-ul FMI, o bună parte dintre cele asumate să fie implementate, pentru a primi tranşa de la FMI la sfărşitul lui iunie", a spus Vlădescu, adăugând că tranşa de la Uniunea Europeană urmează să fie primită în iulie sau septembrie, "indiferent de acţiunile noastre", eliberarea acesteia ţinând strict de chestiuni interne ale UE.