Paula Ungureanu a fost cel mai bun om al echipei în partida contra danezelor de la Viborg, salvându-şi echipa de la dezastru. Sportiva de 30 de ani, care a debutat în sportul pe semicerc la zece ani şi a petrecut aproape un deceniu la CS Dinamo Braşov şi la Rulmentul Braşov.
Ea a cunoscut consacrarea la Deva şi faima la Oltchim. Chiar dacă vâlcencele au pierdut la şapte goluri diferenţă în faţa formaţiei Viborg (Danemarca), în manşa tur a finalei Ligii Campionilor, totuşi paradele Paulei Ungureanu - „îngerul păzitor" al porţii campioanei României - au scăpat echipa sa de la o ruşine şi mai mare. Desemnată în acest meci cea mai bună jucătoare a formaţiei vâlcene, Paula a fost descoperită, în urmă cu aproximativ două decenii, de antrenoarea Lena Brebeanu şi a făcut parte dintr-o generaţie foarte talentată, care a avut în palmares şi un titlu de vicecampioană naţională la juniori.
După şase sezoane petrecute la Dinamo Braşov, Paula (Rădulescu pe atunci - n.r.) a fost transferată la Rulmentul Braşov în 1998, acolo unde îi avea ca antrenori pe actualul oficial al Federaţiei Române de Handbal (FRH), Remus Drăgănescu, şi pe Mircea Bucă. „La 18 ani şi-a câştigat practic primii bani din handbal, atunci când a semnat un contract de profesionistă cu Rulmentul. Era o portăriţă cu reale calităţi, dar nu ieşea cu ceva anume în evidenţă. Era o fată liniştită, cuminte şi serioasă, care muncea enorm la antrenamente. Asta şi datorită faptului că nu era titulară în poarta Rulmentului", a precizat antrenorul care a pregătit-o pe Paula Ungureanu la Rulmentul, Mircea Bucă.
A ratat prima deplasare internaţională
„Paula nu provenea dintr-o familie înstărită din punct de vedere material, astfel că am convins-o repede să semneze cu Rulmentul. Îmi aduc aminte că era foarte fericită când şi-a luat primii bani de la echipă. În al doilea an de contract nu i-am mai pus nimic