Zeci de persoane au fost aduse și audiate la sediul DIICOT Constanța în urma unei ample acțiuni coordonate de procurorii serviciul teritorial constănțean. Sursa: Mircea Mureşanu
Peste 350 de forțe de ordine, polițiști de la Crima Organizată, de la poliția de frontieră și jandarmi mascați au descins și percheziționat 32 de locuințe din Constanța și câte două în București și Harghita.
Procurorii DIICOT Constanța spun că în acest fel a fost destructurat un grup infracțional organizat, specializat în săvârșirea de infracțiuni informatice și operațiuni frauduloase cu instrumente de plată electronice. Prejudiciul este estimat la peste un milion de dolari.
Cel puțin 25 de persoane, cele mai multe foarte tinere, dintre care mulți studenți, au fost audiate de procurori. Suspecții și-ar fi inceput activitățile infracționale anul trecut în luna octombrie când au realizat pagini electronice falsificate, clone de pagini web ale Bank of America. În acest fel, sute de cetățeni americani ar fi fost păcăliți să-și ofere datele personale de cont bancar.
Banii obținuți de suspecți au fost transferați online din conturile de card ale cetățenilor străini la ghișeele Westwrn Union din Constanța, Viena, Munchen, Praga, Goteborg. Banii erau ridicați de persoane care primeau în schimb un comision de 10% din valoarea transferului. De la domiciliile percheziționate au fost ridicate unități de calculator, harduri de memorie, CD-uri, telefoane mobile etc.
Acțiunea a fost realizată cu suportul ofițerilor Secret Service din cadrul Ambasadei SUA la București care au fost prezenți la sediul DIICOT Constanța, dar au refuzat să comenteze cazul.
Părinţii acuză DIICOT de abuz în serviciu și intimidare
În fața sediului DIICOT s-au adunat parinți, rude și prieteni ai învinuiților. Părinții suspecților sunt consternați, au an