Trei milioane de hectare de teren agricol stau degeaba. Informaţia vine de la organizaţia neguvernamentală Viitor Plus. Cu alte cuvinte, 20% din terenul agricol din România este degradat. Asociaţia amintită desfăşoară o campanie de împăduriri în regiunile din sudul ţării, unde există multe terenuri agricole lăsate în paragină, după cum precizează la emisiunea Planeta Verde, la RFI vice-preşedintele Viitor Plus, Mircea Ilie.
Trei milioane de hectare de teren agricol stau degeaba. Informaţia vine de la organizaţia neguvernamentală Viitor Plus. Cu alte cuvinte, 20% din terenul agricol din România este degradat.
Asociaţia amintită desfăşoară o campanie de împăduriri în regiunile din sudul ţării, unde există multe terenuri agricole lăsate în paragină, după cum precizează la emisiunea Planeta Verde, la RFI vice-preşedintele Viitor Plus, Mircea Ilie (audio).
"Ne-am orientat către terenurile agricole degradate. Vorbim aici, conform cifrelor din Strategia Naţională de Dezvoltare Durabilă de aproape trei milioane de hectare. Este enorm ! Înseamnă aproape 20% din suprafaţa agricolă a ţării. Terenuri agricole degradate înseamnă terenuri care nu mai pot fi folosite pentru agricultură, nici pentru culturi, nici ca păşuni şi practic stau degeaba", explică vice-preşedintele organizaţiei Viitor Plus, Mircea Ilie.
Organizaţia amintită a reuşit să planteze în această primăvară 40 de mii de copaci în judeţul Călăraşi. Campania se numeşte "Adoptă un copac". Mircea Ilie, despre terenurile agricole degradate.
Trei milioane de hectare de teren agricol stau degeaba. Informaţia vine de la organizaţia neguvernamentală Viitor Plus. Cu alte cuvinte, 20% din terenul agricol din România este degradat. Asociaţia amintită desfăşoară o campanie de împăduriri în regiunile din sudul ţării, unde există multe terenuri agricole lăsate în paragină, după cum precizează la emisi