Guvernatorul BNR, Mugur Isărescu, s-a întâlnit cu senatorii pentru a discuta despre măsurile pe care Guvernul trebuie să le ia pentru a primi următoarea tranşă de la FMI. „Situaţia economică este destul de complicată, nu doar în România, ci în toată regiunea noastră. Nu putem să neglijăm criza financiară şi impactul rapid care poate să apară. Aşa cum am văzut în cazul crizei finaniare existente în Grecia, efectele nu s-au oprit doar în România, ci şi zlo
Guvernatorul BNR, Mugur Isărescu, s-a întâlnit cu senatorii pentru a discuta despre măsurile pe care Guvernul trebuie să le ia pentru a primi următoarea tranşă de la FMI.
„Situaţia economică este destul de complicată, nu doar în România, ci în toată regiunea noastră. Nu putem să neglijăm criza financiară şi impactul rapid care poate să apară. Aşa cum am văzut în cazul crizei finaniare existente în Grecia, efectele nu s-au oprit doar în România, ci şi zlotul polonez a avut mişcări mai violente chiar decât leul românesc”, a spus guverntorul BNR, Mugur Isărescu, după întâlnirea cu senatorii.
Isărescu a precizat că i-a informat pe aceştia "mai pe larg" despre conţinutul scrisorii de intenţie la acordul stand-by cu FMI. El a arătat că a vorbit la întâlnirea cu membrii Biroului Permanent al Senatului despre măsurile specifice BNR privind stabilitatea financiară, politica monetară, onorarea plăţilor scadente ale statului în perioada următoare şi despre finanţarea deficitului bugetar.
Isărescu a spus că discuţia cu membrii conducerii Senatului a avut ca subiect şi cursul leului şi "posibile mişcări ale dobânzilor", într-un context mondial şi regional "destul de tensionat".
La rândul său, preşedintele Senatului, Mircea Geoană, a spus că nu este imposibil ca în termen relativ scurt să avem delegaţia FMI la Bucureşti, în condiţiile în care măsurile nu sunt eficiente, mai ales că exigenţa Fondului