Gigantul american AIG, care in toamna lui 2008 a fost la un pas de faliment, a inregistrat un profit de 1,45 mld. dolari in primul trimestru, scrie Bloomberg.
Robert Benmosche, directorul executiv al grupului, a aratat ca rezultatele de pe primul trimestru demonstreaza ca firma este in curs de stabilizare dupa ce pierderile de pe piata rezidentiala au fortat-o sa recurga la sustinerea statului in 2008. Veniturile din investitii au crescut pe fondul castigurilor mai mari din detineri in domeniul private equity si fondurilor de hedging, in timp ce deprecierile activelor s-au diminuat la 309 mil. dolari de la circa 3,7 miliarde $ cu un an in urma.
"Analizand situatia, am facut bani reali si progrese reale in a pozitiona aceasta companie pentru viitor", a declarat Benmosche. "Luam masurile potrivite pentru a ne asigura ca vom castiga increderea pietei."
Benmosche, 65 de ani, a preluat in august conducerea unei companii care se confruntase in 2008 cu pierderi nete de aproape 100 de miliarde de dolari si pentru salvarea careia guvernul a alocat 182,3 miliarde de dolari. In martie, Benmosche anunta incheierea unor acorduri de vanzare a doua divizii de asigurari de viata din afara Statelor Unite in schimbul a aproximativ 51 de miliarde de dolari.
Diviziile ramase dupa aceste vanzari au generat castiguri operationale brute de 2,2 miliarde de dolari in primul trimestru. Benmosche a declarat ca AIG se asteapta ca vanzarea AIA Group si American Life Insurance Co. sa fie finalizata pana la sfarsitul acestui an.
Prudential, asiguratorul britanic care a fost de acord sa plateasca aproximativ 35,5 miliarde de dolari pentru AIA, a amanat saptamana trecuta o oferta de drepturi de 21 de miliarde de dolari necesara pentru achizitie, in conditiile in care autoritatile britanice din domeniul serviciilor financiare analizeaza impactul pe care achizitia l-