Direcţia Generală a Finanţelor Publice (DGFP) Braşov a încasat în acest an, prin aplicarea unor măsuri de executare silită, aproape 112 milioane de lei.
Astfel, în acest an, inspectorii Finanţelor au fost trimise peste 31.000 de somaţii, dintre care doar 7.874 au fost urmate de efectuarea plăţilor datorate de contribuabili către bugetul statului. În privinţa sumelor încasate în urma acestor somaţii, directorul DGFP Braşov, Ion Popescu a declarat că „din cele peste 230 de milioane de lei datorate bugetului şi comunicate prin somaţii, s-au încasat efectiv 71,3 milioane de lei".
Nici popririle pe conturile bancare sau cele asupra conturilor terţilor nu au avut un efect extraordinar, doar circa o treime din valoarea debitelor ajungând în visteria statului după impunerea acestor măsuri de executare silită.
În privinţa sechestrelor impuse asupra bunurilor mobile (220 de cazuri în 2010) sau a celor imobile (90 de situaţii), situaţia este şi mai „delicată". Astfel, în prima situaţie doar circa 3% dintre datorii au fost „stinse" în urma vânzării bunurilor mobile, iar a doua situaţie doar 10% din debite.
Unde-s banii?
Situaţia veniturilor la nivelul ANAF, cumulat în primele patru luni ale anului, arată că atât la bugetul de stat, cât şi la cele de şomaj şi al celui de asigurări sociale s-au înregistrat încasări similare sau chiar mai mari decât cele din aceeeaşi perioadă a anului trecut.
De asemenea, luată singular, luna aprilie 2010 este caracterizată de încasări la bugetul de stat şi la celelalte bugete la aproximativ aceleaşi valori cu cele consemnate în 2009.
La bugetul asigurărilor sociale s-au încasat în România cu 231% mai mulţi bani.
Pentru ultimele noutăţi din Braşov, click pe poza de mai jos: