Guvernul s-a angajat cu FMI să facă o serie de reforme structurale, printre care modificarea legii finanţelor publice locale şi aprobarea legii salarizării unice, ceea ce ar permite reducerea deficitului bugetar până la 4,4% din PIB în 2011, a declarat şeful misiunii FMI în România, Jeffrey Franks. "Legea finanţelor publice locale ar trebui modificată până la sfârşitul lunii septembrie pentru a îmbunătăţi performanţa la nivel local şi pentru a asigura o distribuire fiscal
Guvernul s-a angajat cu FMI să facă o serie de reforme structurale, printre care modificarea legii finanţelor publice locale şi aprobarea legii salarizării unice, ceea ce ar permite reducerea deficitului bugetar până la 4,4% din PIB în 2011, a declarat şeful misiunii FMI în România, Jeffrey Franks.
"Legea finanţelor publice locale ar trebui modificată până la sfârşitul lunii septembrie pentru a îmbunătăţi performanţa la nivel local şi pentru a asigura o distribuire fiscală echitabilă la toate nivelurile guvernamentale", a spus Franks, într-o conferinţă de presă.
El a arătat că este important ca legea salarizării unice să fie aprobată tot până la septembrie 2010.
Pe de altă parte, Fabienne Ilkowitz, reprezentantul Comisiei Europene în delegaţia FMI, a recunoscut că România a făcut progrese în ceea ce priveşte reformele, respectiv aprobarea de către Parlament a legii responsabilităţii fiscale, şi se aşteaptă ca legea salarizării unice şi cea a pensiilor să fie aprobate în curând.
"Aceste măsuri ar trebui să ducă la coborârea ţintei de deficit bugetar până la 4,4% din PIB anul viitor", a explicat Franks.
El a precizat că alte măsuri care trebuie implementate vizează intensificarea eforturilor de reducere a evaziunii fiscale, diminuarea costurilor pentru întreprinderile publice de stat şi noi acţiuni pentru reducerea ineficienţei şi risipei în sistemele de educaţie ş