Fructele de pădure ocupă un loc important în galeria plantelor şi fructelor din care se pot prepara ceaiuri şi infuzii, fiind ingredientele ideale atât în sezonul cald, cât şi în cel rece.
Ceaiurile şi infuziile de fructe nu sunt numai gustoase, ci şi foarte sănătoase. Natura este foarte generoasă atunci când vine vorba de a oferi materie primă pentru ceaiuri, prin urmare beneficiem de o gamă largă de plante şi fructe ideale pentru prepararea acestei licori. Fiecare ingredient conferă ceaiului arome speciale, culoare şi gust deosebite, dar nu numai atât, ci şi numeroase beneficii pentru sănătate, dacă ştim cum să preparăm licoarea în aşa fel încât să nu lăsăm plantele şi fructele să îşi piardă din proprietăţi.
În ceea ce priveşte fructele ca materie primă pentru ceaiuri, pentru ele nu există limite stricte, aşa cum se întâmplă în cazul plantelor, care au în general principii active asemănătoare cu efectele medicamentelor. Fructele sunt renumite pentru vitaminele pe care le conţin, iar ceaiul sau infuziile de fructe sunt recunoscute ca băuturi extrem de sănătoase. Dintre toate, fructele de pădure sunt ingrediente perfecte, întrucât ceaiul preparat din acestea este răcoritor în timpul verii şi nemaipomenit pentru a vă încălzi în zilele reci de iarnă. În plus, fructele de pădure prezintă avantajul de a creşte în sălbăticie, unde nivelul de poluare este mai mic şi, potrivit specialiştilor, conţin mai multe vitamine ca alte fructe, întrucât cresc în mediul lor natural, fără intervenţie din partea cuiva.
Uscarea fructelor de pădure pentru ceai
Cel mai important lucru pentru ca fructele de pădure să constituie cea mai bună materie primă pentru ceai este ca poamele să fie uscate înainte de folosire, pentru a-şi păstra intacte toate vitaminele. Producătorii de ceaiuri sunt dotaţi cu echipamente speciale de uscare, însă acest proces se poat