Uleiul de porumb poate fi adăugat în salate, întrucât dă acestora un gust aparte şi este foarte sănătos. Însă nu se foloseşte pentru prepararea alimentelor prin prăjire sau coacere. Asta pentru că are un punct de fumegare scăzut, ceea ce face să nu reziste la temperaturi mai mari de 140 de grade, atrage atenţia profesorul doctor Gheorghe Mencinicopschi, directorul Institutului de Cercetări Alimentare Bucureşti. Uleiul de germeni de porumb este bogat în acizi graşi esenţiali de tip omega 6, care sunt proinflamatori, iar aceştia au efecte negative dacă sunt consumaţi în exces. Tocmai de aceea, pentru a neutraliza aceste efecte, specialistul nostru recomandă să asociaţi acest ulei cu grăsimi bogate în acizi omega 3.
BOGAT ÎN VITAMINA E
Cu siguranţă uleiul de porumb se remarcă prin conţinutul bogat de vitamina E. Tocmai de aceea, contribuie la fortificarea sistemului imunitar şi muscular. Datorită aceleiaşi vitamine, cunoscută şi sub numele de "vitamina tinereţii", uleiul de porumb este un antioxidant care încetineşte procesul de îmbătrânire a organismului.
Totodată, mai conţine vitaminele din grupa B, vitamina C şi D, caroten, fosfaţi, microelemente, precum fier, mangan, cupru, crom şi aluminiu.
Consumul frecvent de ulei de porumb măreşte rezistenţa organismului la boli infecţioase. De asemenea, favorizează eliminarea excesului de colesterol şi acţionează ca un bun drenor al căilor biliare.
NU DEPĂŞI DOZA ZILNICĂ RECOMANDATĂ!
Ai auzit de foarte multe ori că trebuie să elimini grăsimile din alimentaţie. Nu acelaşi lucru te sfătuieşte specialistul nostru, care îţi recomandă să acorzi atenţie cantităţii. În ceea ce priveşte uleiul de porumb, cantitatea zilnică recomandată este de 30-40 mililitri. De asemenea, este de preferat să variezi uleiurile, pentru a profita de beneficiile nutriţionale ale fiecăruia şi de gustul a