În tot acest timp, reprezentanţii Poliţiei susţin că e ceva normal. În fiecare zi ajunge la Urgenţe sau la morgă un sucevean care s-a săturat de viaţă. Metodele variază, de la săritura în faţa trenului până la funia petrecută în jurul gâtului.
Săptămânal, 3-4 persoane ajung la Unitatea de Primire a Urgenţelor (UPU) după ce au încercat să-şi ia viaţa. Alte 4-5 reuşesc să se omoare cu propriile mâini. Medicii s-au obişnuit. Este primăvară, „sezonul sinucigaşilor“, şi doar cazurile dramatice le reţin atenţia.
O sinucidere spectaculoasă a avut loc sâmbăta trecută, când o femeie în vârstă de aproximativ 50 de ani, încă neidentificată, s-a aruncat în faţa trenului rapid Suceava-Bucureşti, în apropierea Gării Burdujeni. Deşi mecanicul de pe locomotivă a văzut-o pe femeie, nu a reuşit să frâneze în timp util pentru a evita tragedia. „Medicii de la Ambulanţă spuneau că mai era în viaţă când au ajuns, însă femeia le repeta continuu să o lase să moară. E tragic ce se întâmplă“, a povestit doctorul Tiberius Brădăţan, purtătorul de cuvânt al UPU.
În aceeaşi zi, poliţiştii din Siret au găsit un bărbat de 43 de ani spânzurat de un copac, chiar în cimitirul oraşului. Acesta nu prezenta semne de violenţă, aşa că oamenii legii au concluzionat că spânzuratul şi-a ales singur moartea. Medicii găsesc alarmant, în afară de numărul mare de cazuri, şi faptul că sinucigaşii sunt din ce în ce mai tineri.
90% au maxim 35 de ani
Dacă în anii anteriori cei care ajungeau în situaţii critice aveau vârste variate, se observă că în ultimul an, 90% din cei care s-au săturat de viaţă care au până în 35 de ani. „Am observat că sunt două grupe de vârstă: adolescenţii între 15 şi 18 ani şi tinerii între 25 şi 35 de ani. În general, adolescenţii ori suferă o depresie din cauza perioadei critice a pubertăţii, ori din cauza dependenţei de familie. Ceilalţ