Ionuţ Popescu a demisionat din Consiliul de Administraţie al Eximbank, din cauza presiunilor exercitate în presă în legătură cu indemnizaţiile plătite membrilor CA. „Pentru că eu nu am nicicum posibilitatea de a-mi reduce de unul singur indemnizaţia pe care o încasez de la Eximbank, am ales să demisionez. Evident, înteleg că prin această demisie nu vor scădea cheltuielile băncii (cel care îmi va lua locul va avea exact aceeaşi indemnizaţie) dar,din punct de vedere per
Ionuţ Popescu a demisionat din Consiliul de Administraţie al Eximbank, din cauza presiunilor exercitate în presă în legătură cu indemnizaţiile plătite membrilor CA.
„Pentru că eu nu am nicicum posibilitatea de a-mi reduce de unul singur indemnizaţia pe care o încasez de la Eximbank, am ales să demisionez. Evident, înteleg că prin această demisie nu vor scădea cheltuielile băncii (cel care îmi va lua locul va avea exact aceeaşi indemnizaţie) dar,din punct de vedere personal, cred că este cea mai bună decizie”, scrie Ionuţ Popescu în textul demisie.
Demisia sa din 1 mai 2010 va avea aplicabilitate la sfârşitul lunii iunie pentru că numirea unui nou membru este mai anevoioasă, fiind necesar şi un aviz din partea Băncii Naţionale. AVAS,care este acţionarul majoritar, va trebui să găsească un înlocuitor pentru Popescu.
„Vă rog să luaţi act de demisia mea din calitatea de membru al Consiliului de Administratie al Eximbank, începând cu data de 1.05.2010. Sunteţi la curent cu discuţiile din mass-media despre legea salarizării şi despre viitoarea lege unitară a pensiilor.
Necesitatea acestor legi este pusă în discuţie şi în contrapondere cu existenţa unor salarii şi indemnizaţii în companiile şi instituţiile de stat foarte mari în raport cu salariul mediu. Personal, mi se pare incorect ca premierul Emil Boc să fie acuzat că tolerează aceste salarii şi indemnizaţii, în condiţiile î