Biletele emise de automatele din staţii au o hârtie mai specială, nu şi elemente de siguranţă, iar pentru identificare alor controlorii trebuie să fie foarte atenţi.
Fie că nu au bani să cumpere bilete, fie din rea-voinţă, unii piteşteni care merg cu autobuzul nu cumără bilet şi nici abonament, fentând regulile. Imediat ce s-au prins de şmecherie, controlorii au început să se uite atent la biletele lor.
Inventivi din fire, unii piteşteni găsesc modalităţi de a nu plăti biletul de călătorie cu autobuzul. Când sunt prinşi de controlori, unii fac scandal, se lasă cu înjurături şi, uneori, chiar şi cu bătăi. De cele mai multe ori, din aceste încăierări nedorite, cei mai şifonaţi ies angajaţii Girexim-Publitrans 2000-CNCD, controlorii.
Cu punga de bilete
Sunt piteşteni care fac colecţie de bilete, încercând să obţină toate modele de compostare existente la autobuzele Publitrans.
„Când se urcă în autobuz, scot punga de bilete şi încep să compare găurile pentru a găsi un model potrivit“, povesteşte Constantin Grigore, şeful corpului de control. Nici falsurile nu lipsesc, în condiţiile în care un bilet de două călătorii cu autobuzul costă la Piteşti 3,4 lei.
Pentru că biletele cumpărate de la case au elemente de siguranţă în interiorul hârtiei şi nu se pot falsifica, nişte călători mai inventivi au trecut la falsificarea celor emise de automatele de bilete. Acestea nu au elemente de siguranţă, ci doar o hârtie mai specială care la un xerox color poate fi uşor imitată.
„Nu-ţi dai seama decât după textura hârtiei, dar nu pot controlorii să stea şi să verifice foarte atent fiecare bilet. Uneori nici nu-şi dau seama, iar alteori, până se asigură că este vreun fals, făptaşul a şi fugit“, spune Constantin Grigore.
Concediu medical din cauza încăierărilor
Nu de puţine ori, conflictele dintre con