Peste 200 de persoane din toate mediile şcolare vor participa de mâine la dezbateri în cadrul Forumului Educaţiei 2010. La evenimentul, ce va avea loc la Hotelul Marriott din Capitală, experţii vor încerca, timp de trei zile, să găsească soluţii pentru îmbunătăţirea sistemului de educaţie.
Prima ediţie a Forumului Educaţiei 2010, unul dintre cele mai importante evenimente ale anului, vizează studiile de caz despre şcoala din România şi reformele reuşite în sistemele educaţionale din străinătate. Contribuţia sectorului privat la schimbarea sistemului educaţional prin prisma pieţei muncii, utilizarea tehnologiei şi soluţiile pentru lipsa infrastructurii din educaţie sunt alte teme care vor fi abordate la Forumul Educaţiei 2010.
Participare internaţională
La eveniment, şi-au anunţat participarea Richard Baraniuk, profesor la Universitatea RICE din Statele Unite şi William Bainbridge, preşedintele SchoolMatch şi profesor la Universitatea Dayton. Nu vor lipsi nici reprezentanţii Ministerului Educaţiei de la noi, secretarul de stat Oana Badea şi directorul general Liliana Preoteasa. În cadrul workshopurilor vor fi dezbătute teme ca rolul părinţilor în educaţie, examenul de bacalaureat, inovaţia în predarea la clasă, prevenirea violenţei în şcoli.
„Preluăm idei din străinătate“
La dezbateri vor participa pe lângă profesori şi elevi şi studenţi. „E o idee nemaipomenită. Forumul Educaţiei 2010 este un schimb de experienţă. Practic vom încerca să preluăm idei din sistemul educaţional din occident. Spre exemplu, modalitatea de educaţie bazată pe competenţe sau programa şcolară simplificată“, a declarat preşedintele Consiliului Municipal al Elevilor din Bucureşti, Albert Craiu.
Evenimentul organizat de Fundaţia „Dinu Patriciu“, de Grupul EDUCATIVA şi de Liga Studenţilor Români din Străinătate îşi propune îmbunătăţirea procesului ed