Spitalul va deveni unitate medico-socială, adică un fel de azil de bătrâni sau de bolnavi cronic, în subordine autorităţii locale.
Anunţul guvernanţilor cu privire la închiderea a 150 de spitale româneşti face o primă victimă la Galaţi: spitalul din Iveşti.
În urma unei şedinţe la care au participat directorii Direcţiilor de Sănătate Publică de la nivelul întregii ţări, s-a luat decizia ca toate cele 150 de spitale planificate să fie închise potrivit acordului cu FMI să treacă în administraţia altor instituţii decât Ministerul Sănătăţii.
Iveştiul, sacrificat
Primul spital gălăţean desfiinţat va fie cel din Iveşti. „Deocamdată nu s-a luat nicio decizie clară în ceea ce priveşte unităţile sanitare ce nu vor mai primi autorizaţiile de funcţionare, însă, cel mai probabil, se va trece la desfiinţarea spitalului din Iveşti şi transformarea sa în unitate medico-socială", a spus dr. Valentin Boldea, directorul DSP Galaţi.
O altă unitate, pentru cărei desfiinţare a făcut lobby şeful DSP este maternitatea „Buna Vestire".
„Am făcut adrese către Minister, însă în acest moment Primăria Galaţi este cea care se opune desfiinţării maternităţii", a mai spus Boldea.
Contactat telefonic, managerul spitalului de Boli Cronice, doctorul Sorin Băiceanu, nu înţelege cum este posibil să se recurgă la o asemenea măsură.
„Va trebui să avem şi noi o discuţie cu cei de la Direcţie, pentru a vedea ce se întâmplă. Nu mi se pare normal ca tocmai noi, care de altfel suntem şi singurul spital de boli cronice din judeţ să fim desfiinţaţi. Noi acum preluăm pacienţi de la Spitalul Judeţean Sfântul Apostol Andrei, care vin la recuperare. Ce se va întâmpla cu oamenii aceştia?", a spus acesta.
În Scrisoarea de intenţie către FMI, autorităţile române sunt hotărâte să nu reînnoiască autorizaţiile pentru cel