Pentru Marca, cel mai important cotidian de sport din Spania, Nadia a rămas simbolul Olimpiadei. Jurnaliştii iberici s-au bucurat să o însoţească pe sportivă la proiectele pentru copii şi tineri, în care gimnasta s-a implicat, săptămâna trecută, la Madrid, împreună cu Fundaţia Laureus.
După ce au urmărit-o ajutându-le să se antreneze pe tinerele speranţe ale gimnasticii spaniole şi au auzit-o vorbind despre persoanele defavorizate, dar şi despre lupta împotriva obezităţii infantile, jurnaliştii au întrebat-o, încă o dată, despre... legendara notă de 10!
"VA MAI TRECE MULT TIMP PÂNĂ VOM MAI VEDEA UN 10"
Aspectul său fizic nu mai are legătură cu fetiţa aceea care în urmă cu 34 de ani impresiona întreaga lume, dar privirea sa este aceeaşi. Nadia Comăneci continuă să fie gimnasta de 10 şi acum încearcă prin Fundaţia Laureus să-i ajute şi pe alţi tineri să ajungă la această notă, scrie la Marca, în începutul interviului pe care i l-a luat "legendei româneşti".
● Marca: Să fii o legendă a gimnasticii îţi conferă un anumit grad de responsabilitate socială. Ai început deja acest lucru cu Fundaţia Laureus?
● Nadia Comăneci: Sportul mi-a dat o viaţă. Am început la şase ani şi încă mai sunt legată de el. De aceea cred că îi datorez totul şi mă implic în proiectele fundaţiei în ideea că sportul e cea mai bună modalitate prin care îi poţi aborda pe copii.
● Marca: Da, dar este greu să lupţi contra unei societăţi care-ţi oferă totul fără a fi nevoie să ieşi din casă. Care sunt armele cu care se poate lupta împotriva sedentarismului?
● Nadia Comăneci: E foarte complicat. În urmă cu 40 de ani, unicul lucru pe care un copil putea să-l facă pentru a se distra era să iasă în stradă şi să se joace cu ceilalţi. Era îndeajuns să ieşi cu mingea şi făceai deja sport. Astăzi, copiii se pot distra fără să iasă din c