A făcut tot posibilul pentru a urma studii de specialitate la Bucureşti, dar a fost nevoit să revină acasă, unde s-a chinuit să pună în aplicare ce a învăţat.
Silviu Anuşca a început să-şi developeze singur fotografiile, când era în clasa a II-a. „Cumnatul meu mi-a inoculat această pasiune. Aveam două laboratoare foto. Îmi developam singur pozele acasă. Le am şi acum în boxă. Nu pot să mă despart de ele“, îşi aminteşte Silviu. Pasiunea pentru fotografie nu era însă singura. Silviu era atras de tot ceea ce înseamnă tehnică.
„Prin cumnatul meu şi printr-o persoană de la Întreprinderea Cinematografică Botoşani am auzit de Liceul Industrial 16 din Bucureşti, în care se studiază tot ce ţine de arta fotografică, cinematografie, sunet şi electronică“, povesteşte botoşăneanul. Şi-a dorit enorm să studieze la Bucureşti tehnicile cinematografice şi, chiar dacă a fost un singur loc pentru judeţul Botoşani, Silviu Anuşca a reuşit să promoveze examenul şi la numai 15 ani a plecat către studiourile din Buftea.
„Am stat la cămin şi am făcut Liceul de Cinematografie. Nu-mi dau seama de ce nu am rămas în Bucureşti. M-a atras Moldova. Aveam mai mari şanse acolo să profesez în domeniu, mai ales că profesorii pe care i-am avut în liceu lucrau şi pe la Buftea“, a povestit bărbatul. După liceu, nu a pierdut deloc timpul. S-a angajat chiar a doua zi după ce a revenit în Botoşani la televiziunea locală. „La ambele televiziuni la care am lucrat mi-a plăcut întotdeauna începutul. Am prins anii de pionerat la ambele. Eram toţi uniţi. Voiam să facem lucrurile să meargă şi au mers. După serviciu gaşca era aceeaşi în timpul liber. Mergeam toţi la grătar“, îşi aminteşte Silviu Anuşca.
Filmează la nunţi
După numai doi ani de televiziune a fost nevoit să plece de la postul local, însă nu s-a despărtit de pasiunea lui. Chiar dacă a lucrat în vânzări la m