Peste 300 de sinistraţi, strămutaţi acum patru ani în Câmpu Mare, nu au unde să-şi îngroape morţii şi spun că apa de băut se înverzeşte. Copiii merg pe jos şase kilometri pe zi ca să ajungă la cursuri, deşi în satul gorjean există o şcoală nouă, care nu a fost însă deschisă fiindcă nu are mobilier.
Peste 300 de oameni, alungaţi de alunecările de teren din mai multe localităţi, trăiesc în satul de sinistraţi de la Câmpu Mare. Cei mai mulţi dintre ei provin din satul Seciurile, unde locuinţele le-au fost înghiţite de pământ acum patru ani. Oamenii au fost nevoiţi să se mute aici, unde Statul le-a construit case. Necazurile sinistraţilor nu au dispărut însă odată cu ocuparea noilor locuinţe. Oamenii nu au unde să-şi îngroape morţii, iar copiii merg pe jos până la şcoala din altă localitate.
Valeria Dragu locuieşte aici împreună cu părinţii, soţul, fiica şi trei nepoate. Părinţii femeii sunt imobilizaţi la pat, fiind grav bolnavi. Ea se teme că va fi nevoită să-i înmormânteze la 20 de kilometri depărtare, în Seciurile. „Am cerut de mai multe ori la Primăria Albeni un teren pentru amenajarea unui cimitir, dar nu ne-a băgat nimeni în seamă. Mă aştept din zi în zi să se ducă părinţii mei. N-o să am unde să-i îngrop aici", a spus Valeria Dragu.
„Nu avem bani pentru bănci şi mobilier"
Autorităţile susţin că cimitirul este o problemă pentru că Primăria nu dispune de un teren adecvat. „Am vorbit cu un sătean care e dispus să ne pună la dispoziţie o bucată dintr-un teren. Sper că se va rezolva această problemă", a declarat primarul comunei Albeni, Dumitru Hora.
Valeria Dragu are trei nepoate, din care două merg la şcoală. Georgiana (7 ani) şi Mihaela (8 ani) parcurg zilnic şase kilometri ca să primească o educaţie. Şcoala din localitate nu a fost încă deschisă, deşi clădirea e gata de câţiva ani, iar elevii continuă să meargă la şcoală în Rudărie, sa