Femeile care-şi măresc sânii în clinicile de chirurgie plastică spun că au mai multă încredere în ele.
Măriuca era complexată demult de sânii ei mici şi uşor asimetrici, aşa că a vrut să-şi facă implant mamar de la 23 de ani. „De ce să-ţi măreşti sânii? Toate femeile din familia noastră îi au mici", încerca s-o facă să se răzgândească bunica ei. A mai aşteptat încă cinci ani, timp în care s-a interesat pe la diverse clinici de chirurgie estetică ce presupune intervenţia chirurgicală, iar anul trecut s-a hotărât să facă pasul care i-a schimbat profund încrederea de sine. Tânăra din Bucureşti a făcut operaţia în martie, iar de ziua ei, în aprilie, se putea bucura pe deplin de cadoul mult visat.
Medicii recomandă ca intervenţia chirurgicală să se facă după vârsta de 19 ani, pentru ca sânul să aiba timp să se dezvolte. Implanturile mamare sunt contraindicate persoanelor cu tulburări psihice, cu neoplasm în evoluţie, celor care fac tratament cu imunosupresoare, persoanelor cu afecţiuni cardiace ori respiratorii majore.
Analize de sânge, EKG, radiografie pulmonară
Pentru a hotărî care este cea mai bună formă şi mărime de implant mamar pentru fiecare pacientă, este nevoie de o serie de măsurători precum circumferinţa toracelui, diametrul aureolei, distanţa de la claviculă la mamelon şi lăţimea umerilor. „Multe femei care vor să facă implant mamar doresc sâni foarte mari. Nu tuturor li se potriveşte însă. În plus, protezele au o anumită greutate şi, în timp, vor apăsa pe coloană. Fiecare caz trebuie gândit şi din punct de vedere medical, nu doar estetic", explică Ingrid Carantino, medic specialist în chirurgie plastică la Clinica Medical Stil Estet din Bucureşti, cea care a operat-o pe Măriuca.
În cazul Măriucăi, dimensiunea maximă a protezei acceptabilă pentru constituţia ei era de 300 cm cubi. A ales să se oprească la o proteză de 25