Sosită în oraşul nostru prin intermediul Clubului „Voltin", Maria a învăţat româna în zece luni şi a predat germana şi engleza pentru zeci de micuţi. S-a ataşat de Brăila, de Dunăre şi de parcurile oraşului şi speră din tot sufletul să se întoarcă.
Născută chiar de Ziua Naţională a Germaniei, în nord-vest, mai precis în oraşul Steinfurt, aproape de graniţa cu Olanda, Maria Eismann a ales să facă voluntariat tocmai la Brăila.
A văzut lumina zilei în preajma revoluţiei care a dus la prăbuşirea Zidului Berlinului şi la unificarea Germaniei. Născută pe 3 octombrie - Ziua Naţională a celei mai prospere ţări din Europa - Maria are numai cuvinte de laudă la adresa oraşului nostru.
„Mi-e dor de acasă, de familia mea, dar plec de aici cu părere de rău. Aş vrea să mă întorc, pentru că îmi place mult Brăila. Nu-i înţeleg pe cei care spun că acest oraş este plictisitor, pentru că are atâtea locuri frumoase!", a spus nemţoaica.
Voluntar în Brăila
Proaspăt absolventă de liceu, Maria este fiica inginerului Klaus Eismann, din Steinfurt, care are propria afacere. Mama, Monika Eismann, lucrează la o şcoală. Are două surori, pe Christine, de 26, şi pe Eva, de 28 de ani, ambele studente în Germania.
„Christine a vizitat România în februarie a. c., iar părinţii mei în octombrie 2009, venind cu vaporul pe Dunăre. Au fost încântaţi de frumuseţile acestei ţări. Când am venit la Brăila, i-am auzit pe mulţi spunând: «Aaa... Brăila?! Aici totul este plictisitor». Mie, însă, îmi place mult oraşul", ne-a mărturisit voluntarul din Germania, cu zâmbetul pe buze.
Maria, care va părăsi Brăila peste câteva zile, e încântată de Teatrul „Maria Filotti", de Faleza Dunării, de Grădina Mare şi Parcul Monument. A văzut spectacolul „Identitiăţi" şi a învăţat destul de bine româneşte, în doar zece luni.
A participat la nenumărate proiec